اما در حال حاضر راه حلی جدید برای حل این مشکل در بتن ارائه شده است. محصول جدیدی که در سال ۲۰۱۵ توسط محققان هلندی ارائه شده است، بتن خود ترمیم شونده یا زیست بتن (bio-concrete) نام دارد. این محققان با بهره گرفتن از علوم مهندسی عمران و زیستشناسی دریایی و ترکیب این دو، بتنی را طراحی و تولید کردهاند که به صورت خودکار، در هنگام ترک خوردگی، ترکها را با تولید آهک پر میکند. این آهک با پر کردن ترکهای ایجاد شده در بتن، در واقع باعث ترمیم بتن میشود.
اما این اتفاق چگونه میافتد و ربطش به زیستشناسی دریایی چیست؟ ایدهی تولید و ساختن بتن خود ترمیم شونده این است که از نوعی باکتری دریایی که در برکههای نزدیک آتشفشانها یافت میشوند استفاده میشود. این باکتری در محیطهای قلیایی و بدون نیاز به غذا و اکسیژن تا ۲۰۰ سال عمر میکند. زمانی که با آب تماس پیدا کنند فعال میشوند و از لاکتات کلسیم به عنوان منبع غذایی استفاده میکنند. پس از استفاده از لاکتات کلسیم، از خود آهک تولید میکنند که باعث پر شدن ترکهای بتن میشود.
باکتریها در کپسولهای قابل تجزیه در بتن قرار میگیرند و زمانی که بتن ترک میخورد و آب وارد آن میشود، باکتریها فعالیت خود را آغاز میکنند. با مصرف لاکتات کلسیم، آهک تولید میکنند و ترکهای بتن را ترمیم مینمایند.
بتنهای خود ترمیم شونده برای سازههای زیرزمینی و به طور کلی سازههایی که حضور انسان در آنها برای ترمیمشان سخت است، بسیار مناسب هستند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |